1Shutterstock 115275067

Alles over besparen, verduurzamen en hernieuwbare energie

Bekijk video's, beluister podcasts en lees actuele thema's in de blogs. Niet missen? Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Windmolens tussen de wolken

Onderweg naar klimaatneutraliteit

De wereld verandert en TotalEnergies verandert mee. De ambitie is om een wereldspeler te worden in de energietransitie en in 2050 klimaatneutraal te zijn. Ook TotalEnergies Power & Gas verandert mee. Bekijk onze duurzame producten als ledverlichting en zonnepanelen.
Lees de blog
energie besparen

Tips om zakelijk energieverbruik te verlagen

Er zijn talloze manieren om energie te besparen. Denk aan ledverlichting of isolatie. Maar waar kunt u het beste beginnen? We geven onmisbare tips in ons blog.
Lees de blog
led besparen

Waarom kwalitatieve ledverlichting de investering waard is

Wat maakt de verlichting die TotalEnergies levert kwalitatief en duurzaam? En hoe werkt het installatieproces? In een gesprek met onze expert Niels vertelt hij er meer over.
Lees verder
Carolien Van Oijen Md1fk5k9f7c Unsplash (1)

Subsidies en fiscale regelingen voor duurzaam ondernemen

Komt u in aanmerking voor een subsidie of regeling? Veel duurzame investeringen leveren u financieel voordeel op. We zetten de mogelijkheden op een rij
Bekijk het overzicht
Energieprijzen

Waardoor stegen de energieprijzen?

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: de energietarieven stegen fors. Wat waren hiervan de oorzaken? We zetten meerdere factoren voor u op een rij
Lees verder
MKB Header 4

Nieuwe subsidie voor MKB-ondernemingen: voordelig energie-advies

Sinds begin oktober is er een nieuwe subsidie waarmee u voordeliger energie-advies kunt aanvragen. Hiermee krijgt u inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden van uw bedrijf. Meer weten?
Lees verder
Miljoenennota

Miljoenennota: klimaat- en energieplannen voor 2022

Duurzaamheid staat, ook bij een demissionair kabinet, hoog op de agenda. Is het voor uw bedrijf in 2022 interessant om te investeren in zonnepanelen of elektrisch rijden? Wij geven u graag advies.
Lees de blog
Een foto van Gerco met onze zonnepanelenexpert

Installatie van TotalEnergies zonnepanelen bij Melkveehouderij Wennemars

Ondernemer Wennemars streeft naar winstmaximalisatie op zijn melkveehouderij. Met zonnepanelen wordt hij zelfvoorzienend en verwacht hij terug te gaan leveren.
Lees verder
Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen van TotalEnergies, hoe gaat dat in z'n werk?

TotalEnergies helpt u in 4 stappen naar de optimale zonne-energie opstelling. Vanaf de online simulator, nemen de ingenieurs van TotalEnergies u bij de hand. Hoe? Lees er meer over in onze blog.
Lees verder
Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag: duurzame initiatieven in de schijnwerpers

Ieder jaar op de eerste dinsdag van september, is het duurzame dinsdag. Deze dag staat in het teken van duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving: particulieren, bedrijven, overheden, jong óf oud.
Lees de blog
TotalEnergies Windmolens

In gesprek over TotalEnergies

De logo’s zijn aangepast en de website is geüpdatet: Total Gas & Power is nu écht TotalEnergies Power & Gas. Met deze naamswijziging laten we zien dat we serieus bezig zijn met de energietransitie. Hoe kijkt onze directeur, Arnaud Wyers, daar eigenlijk naar? Dat leest u in dit blog.
Lees verder
Katrina Berban O2j4g9gn4 K Unsplash

Dit zijn de grootste uitdagingen in de energietransitie

Hoe gaan bedrijven om met de energietransitie? En wat staat er hoog op hun prioriteitenlijst? Onze klanten deelden in een enquete hun grootste uitdagingen met ons en geven een interessant kijkje in de keuken. U leest het in dit blog.
Lees de blog
Energie besparen vakantie

5 tips om energie te besparen tijdens de vakantie

Veel medewerkers op vakantie of een leeg kantoor? Met onze 5 tips om energie te besparen tijdens de vakantie laat u uw kantoor netjes achter.
Lees de blog
Total Stijgende Energieprijzen

Huidige energieprijzen: opnieuw een stijging

Lees meer over de stijgende energieprijzen en ontdek wat TotalEnergies Power & Gas voor u kan betekenen op het gebied van energietarieven.
Lees verder
Pexels Gustavo Fring 4254157 (1)

Kleinverbruiker? Deze subsidies zijn er voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een mooie manier om duurzaam te investeren in uw bedrijf. Bent u benieuwd welke subsidies en fiscale voordelen er bestaan voor de aanschaf van zonnepanelen? Lees gauw verder en download onze factsheet met een handig overzicht.
Lees de blog
Zonnepanelen Grootverbruikers

Zonnepanelen aanschaffen? Bekijk de subsidies voor bedrijven.

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen voor uw bedrijf? Dan komt u misschien in aanmerking voor verschillende subsidies en fiscale voordelen. Download onze factsheet voor een handig overzicht of lees hier de korte samenvatting.
Lees de blog
Matthew Henry Yetqklnhsui Unsplash

Einde daltarief oude meters: wat betekent dit voor u?

Heeft u nog geen slimme meter? Dan gaat er mogelijk iets voor u veranderen. Op 1 juli stoppen netbeheerders namelijk het signaal dat zorgt voor het schakelen tussen dag- en nachttarief bij niet-slimme meters.
Lees de blog
Moritz Kindler Skrzgn47iq Unsplash

Zonnepanelen, wat is het beste instapmoment?

Het voorjaar staat voor de deur. De temperaturen gaan omhoog en zon breekt door. Zonlicht dat u ook kunt gebruiken om energie op te wekken. Is dit het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen? Bepaal het eenvoudig aan de hand van deze checklist.
Lees de blog
Shutterstock 272862374 Small

Hoe kijken de 6 grootste politieke partijen naar de energietransitie?

Nederland heeft gestemd en wacht op de formatie. Maar hoe staan de 6 grootste politieke partijen tegenover het onderwerp energietransitie? Wij geven een overzicht.
Lees de blog
Andrew Neel Ttpmpll 2Lc Unsplash

Energie-advies op maat? Wij staan voor u klaar.

Bent u verantwoordelijk voor de inkoop van gas en elektriciteit voor uw bedrijf? Dan weet u hoe uitdagend dat kan zijn. U krijgt te maken met veranderingen op de energiemarkt, maar ook met nieuwe wet- en regelgeving die verdere verduurzaming verplicht. In dit blog leest u wat onze energie-adviseurs voor u kunnen betekenen.
Lees de blog
Man Tablet Zonnepanelen Dak AS 274471289

Dit moet u weten voordat u zonnepanelen aanschaft

Overweegt u om voor uw bedrijf zonnepanelen aan te schaffen? Weet waar u op moet letten. In deze blog geven we zeven feiten zodat u met een gerust hart zonnepanelen kunt aanschaffen.
Lees de blog
Lampen Unsplash

Wat betekent het verbod op tl-verlichting voor u?

De tl-buis wordt uitgefaseerd. Bent u klaar voor de overgang naar led? Lees in de blog wat het verbod voor uw sector betekent.
Lees de blog
Photo 1561329913 721C104c3846

In 5 stappen naar energielabel C

Vanaf 2023 moet u minimaal energielabel C hebben. In deze blog leggen we uit wat u kunt doen om uw energielabel te verbeteren.
Lees de blog
Gebouwbeheer Unsplash

6 vragen en antwoorden over isolatie

In deze blog beantwoorden we 6 vragen over isolatie: Wat is het? Wat kunt u allemaal isoleren en ontvangt u er subsidie voor? Lees de antwoorden in deze blog.
Lees de blog
4830847 E TOTA Campagne LED A4L FC 300 V1 M

3 redenen om over te stappen naar ledverlichting

Simpel maar effectief: overstappen naar led. Het installeren van ledlampen bespaart meteen energie. Wij geven 3 redenen waarom het installeren van ledverlichting zo effectief is.
Lees de blog
Arnaud Wyers

De toekomst van TotalEnergies

Wat hebben de energietransitie en het Nederlands poldermodel gemeen? En welke bespaartips heeft de General Manager van TotalEnergies Power & Gas Nederland zelf? Arnaud Wyers legt het in deze podcast uit.
Beluister de podcast
Wen Chen R Ckm5owuts Unsplash

In 3 stappen energie besparen met uw bedrijfspand

Energie besparen moet een topprioriteit voor ieder bedrijfspand worden. Maar hoe gaat u in uw gebouwbeheer met zakelijk energie besparen aan de slag? En wanneer voldoet u aan de verplichtingen?
Lees de blog
Rabih Shasha Ttv6lo5uqvq Unsplash

Energieopslag en elektrificatie van uw bedrijfsprocessen

Duurzame energie-opwek wint altijd nog aan populariteit, wordt steeds voordeliger en wordt gestimuleerd door de overheid. U kunt zelfs een stap verder zetten en bedrijfsprocessen elektrificeren. Hoe werkt dat? En wat levert het op?
Lees de blog
Primera Thumbnail

Energiebesparing waarmee winkelformule Primera het verschil maakt

Hoe loopt de energietransitie in Nederland? Is investeren in energiebesparing rendabel? Total gaat langs bij organisaties die actief werken aan verduurzaming. Bij winkelformule Primera leren we dat duurzamer zeker niet duurder hoeft te zijn.
Bekijk de video
Neonbrand 4Fj14d3ly30 Unsplash

4 tips om van het gas af te gaan

Uit het benchmarkonderzoek dat onder meer dan 200 energiegrootverbruikers werd uitgevoerd blijkt dat bedrijven verwachten minder gas te gaan gebruiken in de komende vijf jaar. Bedrijven willen van het gas af, maar weten niet hoe. Wij geven praktische tips.
Lees de blog
Thumbnail Mazda

Energiebesparing in de autobranche: goed voor portemonnee én imago

In deze video zijn we bij Mazda-dealer René Klomp. In zijn showroom staan occasions en nieuwe modellen gebroederlijk naast elkaar onder warme ledverlichting. Dit is niet zijn enige succesvolle energiebesparende maatregel. Stap voor stap neemt hij zijn positie in als voorloper in de regio en de branche.
Bekijk de video
Podcast Visuals Amphia Tekengebied 1

Duurzaam ziekenhuis Amphia in Breda

Duurzame energie tastbaar maken. Dat doet het Amphia ziekenhuis in Breda. Eind 2019 werd het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen. Jasper Meijer, bouwdirecteur Nieuw Amphia leidt John rond en begint boven op de parkeergarage.
Beluister de podcast
Lidl Fitmaxwzkzmcwzmzzd

De meest duurzame supermarkt van Nederland

In deze aflevering van de podcast Koplopers in zakelijke energie gaat John van Schagen langs in Woerden. Daar werd in het najaar van 2019 de eerste energie-circulaire supermarkt van Nederland geopend. Lidl Zero, zo wordt het Lidl-filiaal genoemd, al lijkt het van buiten net een doorsnee supermarkt.
Beluister de podcast
Total Interview Tips V3 Moment2

Onmisbare tips om te beginnen met verduurzamen

Wilt u in uw bedrijf beginnen met verduurzamen? Dan komt er veel op u af en moet u met een aantal dingen rekening houden. Deze ondernemers gingen u voor en hebben inmiddels de verduurzamingsslag gemaakt. In de video geven zij tips om u te helpen.
Bekijk de video
Adobestock 174994313

Werk efficiënter: kies de juiste verlichting

Wist u dat bij elk moment van de dag een andere kleur licht hoort? We kunnen onze biologische klok hier erg mee verstoren. In deze blog gaan we verder in op het belang van goede verlichting.
Lees de blog
Karsten Wurth 0W Uta0xz7w Unsplash

In 3 stappen naar Smart Energy Management

Begin 2020 is er een onderzoek geweest naar de effecten van het klimaatakkoord. Ondernemers geven aan niet goed te weten welke maatregelen ze moeten nemen, hoe ze deze moeten financieren en of ze de genomen maatregelen wel kunnen terugverdienen.
Lees de blog
Thumbnail Nac V2

NAC Breda laat zien hoe je met ledverlichting en zonnepanelen het verschil maakt

Waar lopen organisaties in de praktijk tegenaan bij energiebesparing? Wat levert het op? TotalEnergies gaat langs bij organisaties die actief werken aan verduurzaming. Bij NAC Breda leren we hoe ledverlichting en zonnepanelen een wereld van verschil maken.
Bekijk de video
Man Tablet Magazijn AS 321078538

Verduurzamen begint bij inzicht

Energieleverancier Total Gas & Power voerde onder 212 organisaties een benchmarkonderzoek uit. De uitkomsten tonen dat er nog ruimte voor verbetering is in de Nederlandse energietransitie. Vooral gebrek aan energiebeleid op directieniveau en de stap van ambitie naar operatie worden gezien als de achilleshiel.
Lees de blog
Kapper V3

Hoe led de retailsector kan helpen

Goede verlichting maakt een wereld van verschil in een winkel hoe de producten tot hun recht komen.
Lees de blog
Appolinary Kalashnikova Wyghtlym344 Unsplash

Hoe groen is groene energie

Hoe duurzaam is groene stroom en waar komt die vandaan? In deze blog vertellen we u er meer over.
Lees de blog
Thomas Richter B09tl5bsqjk Unsplash

Factoren die de prijs van energie beïnvloeden

Het weer, het klimaatbeleid, de epidemie maar ook de scheepvaart en geopolitiek hebben invloed op de prijs. Lees er hier alles over.
Lees de blog
Boaz Yahav Mgquvfakfcq Unsplash

Groen gekweekt: oranje paprika's

In de podcast Koplopers in zakelijke energie gaat John van Schagen (BNR) langs bij ondernemers die de verduurzamingsslag al hebben gemaakt. Elke aflevering komt een andere sector aan bod, in deze aflevering de agrarische sector: Agriport.
Beluister de podcast
Photo 1460794418188 1Bb7dba2720d

Alles over ZZP’ers, zakelijke energie en belastingaangifte

Als ZZP’er werkt u waarschijnlijk veel vanuit uw eigen huis. En dat betekent dat u zowel privé, als voor uw onderneming energie gebruikt. In sommige gevallen mag u dat van uw belasting aftrekken. Hoe zit dat? Wij praten u bij.  
Lees de blog
Landbouw Unsplash (1)

Energiebesparing in 3 stappen: van inzicht in verbruik naar maatregelen voor agrarische bedrijven

De agrarische sector is een belangrijke partij in het realiseren van de afspraken uit het Klimaatakkoord. Op het gebied van energie moeten veel bedrijven aan nieuwe wettelijke verplichtingen voldoen. Hoe gaat u hiermee de slag?
Lees de blog
Markus Spiske Ygn967affe4 Unsplash

Ideeën voor duurzaam vervoer in de retailsector

Personen- en goederenvervoer geldt als een van de grootste vervuilers. Wie wil verduurzamen, kan dan ook niet om het verduurzamen van vervoer heen. Zeker niet gezien de ambitieuze doelstellingen van Nederland en Europa om de CO2-uitstoot in 2030 te beperken tot 49% ten opzichte van de uitstoot in 1990.
Lees de blog