1Shutterstock 115275067

Alles over besparen, verduurzamen en hernieuwbare energie

Bekijk video's en lees actuele thema's in de blogs.
Windmolen in veld met opkomende zon

TotalEnergies Power & Gas faseert uit, wat betekent dit voor u?

Nu is besloten om af te bouwen zal ons kantoor ook sluiten. Dat betekent helaas dat uw vaste contactpersoon straks niet meer bereikbaar is voor vragen en advies. Ook de klantenservice zal slechter bereikbaar zijn. Lees hier wat dit voor u betekent.
Lees verder
Carolien Van Oijen Md1fk5k9f7c Unsplash (1)

Subsidies en fiscale regelingen voor duurzaam ondernemen

Komt u in aanmerking voor een subsidie of regeling? Veel duurzame investeringen leveren u financieel voordeel op. We zetten de mogelijkheden op een rij
Bekijk het overzicht
Energieprijzen

Waardoor stegen de energieprijzen?

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: de energietarieven stegen fors. Wat waren hiervan de oorzaken? We zetten meerdere factoren voor u op een rij
Lees verder
MKB Header 4

Nieuwe subsidie voor MKB-ondernemingen: voordelig energie-advies

Sinds begin oktober is er een nieuwe subsidie waarmee u voordeliger energie-advies kunt aanvragen. Hiermee krijgt u inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden van uw bedrijf. Meer weten?
Lees verder
Miljoenennota

Miljoenennota: klimaat- en energieplannen voor 2022

Duurzaamheid staat, ook bij een demissionair kabinet, hoog op de agenda. Is het voor uw bedrijf in 2022 interessant om te investeren in zonnepanelen of elektrisch rijden? Wij geven u graag advies.
Lees de blog
Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag: duurzame initiatieven in de schijnwerpers

Ieder jaar op de eerste dinsdag van september, is het duurzame dinsdag. Deze dag staat in het teken van duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving: particulieren, bedrijven, overheden, jong óf oud.
Lees de blog
Energie besparen vakantie

5 tips om energie te besparen tijdens de vakantie

Veel medewerkers op vakantie of een leeg kantoor? Met onze 5 tips om energie te besparen tijdens de vakantie laat u uw kantoor netjes achter.
Lees de blog
Total Stijgende Energieprijzen

Huidige energieprijzen: opnieuw een stijging

Lees meer over de stijgende energieprijzen en ontdek wat TotalEnergies Power & Gas voor u kan betekenen op het gebied van energietarieven.
Lees verder
Pexels Gustavo Fring 4254157 (1)

Kleinverbruiker? Deze subsidies zijn er voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een mooie manier om duurzaam te investeren in uw bedrijf. Bent u benieuwd welke subsidies en fiscale voordelen er bestaan voor de aanschaf van zonnepanelen? Lees gauw verder en download onze factsheet met een handig overzicht.
Lees de blog
Zonnepanelen Grootverbruikers

Zonnepanelen aanschaffen? Bekijk de subsidies voor bedrijven.

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen voor uw bedrijf? Dan komt u misschien in aanmerking voor verschillende subsidies en fiscale voordelen. Download onze factsheet voor een handig overzicht of lees hier de korte samenvatting.
Lees de blog
Matthew Henry Yetqklnhsui Unsplash

Einde daltarief oude meters: wat betekent dit voor u?

Heeft u nog geen slimme meter? Dan gaat er mogelijk iets voor u veranderen. Op 1 juli stoppen netbeheerders namelijk het signaal dat zorgt voor het schakelen tussen dag- en nachttarief bij niet-slimme meters.
Lees de blog
Moritz Kindler Skrzgn47iq Unsplash

Zonnepanelen, wat is het beste instapmoment?

Het voorjaar staat voor de deur. De temperaturen gaan omhoog en zon breekt door. Zonlicht dat u ook kunt gebruiken om energie op te wekken. Is dit het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen? Bepaal het eenvoudig aan de hand van deze checklist.
Lees de blog
Man Tablet Zonnepanelen Dak AS 274471289

Dit moet u weten voordat u zonnepanelen aanschaft

Overweegt u om voor uw bedrijf zonnepanelen aan te schaffen? Weet waar u op moet letten. In deze blog geven we zeven feiten zodat u met een gerust hart zonnepanelen kunt aanschaffen.
Lees de blog
Photo 1561329913 721C104c3846

In 5 stappen naar energielabel C

Vanaf 2023 moet u minimaal energielabel C hebben. In deze blog leggen we uit wat u kunt doen om uw energielabel te verbeteren.
Lees de blog
Gebouwbeheer Unsplash

6 vragen en antwoorden over isolatie

In deze blog beantwoorden we 6 vragen over isolatie: Wat is het? Wat kunt u allemaal isoleren en ontvangt u er subsidie voor? Lees de antwoorden in deze blog.
Lees de blog
Primera Thumbnail

Energiebesparing waarmee winkelformule Primera het verschil maakt

Hoe loopt de energietransitie in Nederland? Is investeren in energiebesparing rendabel? Total gaat langs bij organisaties die actief werken aan verduurzaming. Bij winkelformule Primera leren we dat duurzamer zeker niet duurder hoeft te zijn.
Bekijk de video
Thumbnail Mazda

Energiebesparing in de autobranche: goed voor portemonnee én imago

In deze video zijn we bij Mazda-dealer René Klomp. In zijn showroom staan occasions en nieuwe modellen gebroederlijk naast elkaar onder warme ledverlichting. Dit is niet zijn enige succesvolle energiebesparende maatregel. Stap voor stap neemt hij zijn positie in als voorloper in de regio en de branche.
Bekijk de video
Katrina Berban O2j4g9gn4 K Unsplash

Dit zijn de grootste uitdagingen in de energietransitie

Hoe gaan bedrijven om met de energietransitie? En wat staat er hoog op hun prioriteitenlijst? Onze klanten deelden in een enquete hun grootste uitdagingen met ons en geven een interessant kijkje in de keuken. U leest het in dit blog.
Lees de blog
Man Tablet Magazijn AS 321078538

Verduurzamen begint bij inzicht

Energieleverancier Total Gas & Power voerde onder 212 organisaties een benchmarkonderzoek uit. De uitkomsten tonen dat er nog ruimte voor verbetering is in de Nederlandse energietransitie. Vooral gebrek aan energiebeleid op directieniveau en de stap van ambitie naar operatie worden gezien als de achilleshiel.
Lees de blog
Appolinary Kalashnikova Wyghtlym344 Unsplash

Hoe groen is groene energie

Hoe duurzaam is groene stroom en waar komt die vandaan? In deze blog vertellen we u er meer over.
Lees de blog
Thomas Richter B09tl5bsqjk Unsplash

Factoren die de prijs van energie beïnvloeden

Het weer, het klimaatbeleid, de epidemie maar ook de scheepvaart en geopolitiek hebben invloed op de prijs. Lees er hier alles over.
Lees de blog
Photo 1460794418188 1Bb7dba2720d

Alles over ZZP’ers, zakelijke energie en belastingaangifte

Als ZZP’er werkt u waarschijnlijk veel vanuit uw eigen huis. En dat betekent dat u zowel privé, als voor uw onderneming energie gebruikt. In sommige gevallen mag u dat van uw belasting aftrekken. Hoe zit dat? Wij praten u bij.  
Lees de blog
Markus Spiske Ygn967affe4 Unsplash

Ideeën voor duurzaam vervoer in de retailsector

Personen- en goederenvervoer geldt als een van de grootste vervuilers. Wie wil verduurzamen, kan dan ook niet om het verduurzamen van vervoer heen. Zeker niet gezien de ambitieuze doelstellingen van Nederland en Europa om de CO2-uitstoot in 2030 te beperken tot 49% ten opzichte van de uitstoot in 1990.
Lees de blog