Total Stijgende Energieprijzen

Huidige energieprijzen: opnieuw een stijging

 

Ieder jaar mogen op 1 juli en 1 januari de variabele energieprijzen worden gewijzigd. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de tarieven stijgen of dalen. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op de energiemarkt, economische groei, ontwikkelingen in het politieke landschap en een toenemende vraag naar (duurzame) energie.

Stijgende energietarieven

Dit jaar stijgen de prijzen per 1 juli opnieuw. Daar zijn verschillende oorzaken voor. De coronacrisis had bijvoorbeeld een negatief effect op de prijzen, die veel lager waren dan normaal. Nu de wereldeconomie weer aantrekt, stijgen de energieprijzen weer.

Meer zekerheid met vaste prijzen

Heeft u een modelcontract? Dan kunt u ieder halfjaar te maken krijgen met prijsstijgingen. Het is voor ondernemers hét moment om het huidige contract onder de loep te nemen en het contract voor een langere periode vast te zetten. Zo bent u zeker van een vast laag tarief zonder tussentijdse wijzigingen.

Wat houdt een modelcontract in?

Een modelcontract is een flexibel contract dat er bij elke energieleverancier hetzelfde uitziet. U krijgt variabele energietarieven voor een onbepaalde looptijd. U kunt dit contract dagelijks opzeggen en de prijzen kunnen elk half jaar wijzigen.

Advies nodig?

Wat betekenen de prijsstijgingen voor u? Neem contact met ons op voor advies!

Total Stijgende Energieprijzen