Zonnepanelen Grootverbruikers

Zonnepanelen aanschaffen? Bekijk de subsidies voor bedrijven

 

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen voor uw bedrijf? Dan komt u misschien in aanmerking voor verschillende subsidies en fiscale voordelen. Maar welke subsidies zijn er voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting? En wanneer kunt u ervan profiteren? Download onze factsheet voor een handig overzicht of lees hier de korte samenvatting.

Er bestaan verschillende subsidies en regelingen voor zonnepanelen. Welke u mag gebruiken, is voor een deel afhankelijk van uw energie-aansluiting. Hieronder vindt u informatie over subsidies en fiscale regelingen voor grootverbruikaansluitingen. Dat zijn aansluitingen groter dan 3* 80 A. Heeft u een kleinverbruikaansluiting? Lees dan ons overzicht voor kleinverbruikers.

BIK

Wat het is: De Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) is een tijdelijke regeling die u een fiscaal voordeel oplevert bij investeringen.

Wat het oplevert: 3,9% fiscaal voordeel bij investeringen tot vijf miljoen euro per kalenderjaar en 1,8% fiscaal voordeel bij investeringen boven de vijf miljoen euro.

Wat zijn de voorwaarden?: U kunt de BIK maximaal vier keer per jaar aanvragen bij de RVO. Daar is ook een overzicht van de voorlopige voorwaarden te vinden.

JoLa

Wat het is: De Jonge landbouwerssubsidie is bedoeld voor landbouwers die jonger zijn dan 41 jaar.

Wat het oplevert: Maximaal 30% van de totale kosten van de zonnepanelen met een maximum van €20.000 en een minimum van €10.000.

Wat zijn de voorwaarden?: JoLa vraagt u aan tijdens een van de openstellingsrondes van de RVO. De precieze voorwaarden zijn nog niet bekend voor 2021, maar een overzicht van de voorwaarden voor 2020 is wel te vinden.

SDE++

Wat het is: De Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) is een subsidie die duurzame energieproductie stimuleert.

Wat het oplevert: 15 jaar lang een vergoeding per opgewekte kWh.

Wat zijn de voorwaarden?: SDE++ is alleen geschikt voor bedrijven met een grootverbruikersaansluiting (groter dan 3*80 A). De uitgebreide voorwaarden zijn te lezen op de website van de RVO. Daar vraagt u ook de subsidie aan tijdens een openstellingsronde.

Tabel Grootverbruikers Def

Samenloop regelingen en subsidies

Als grootverbruiker heeft u geluk. U mag namelijk alle beschikbare regelingen en subsidies naast elkaar gebruiken. Hier vindt u een overzicht van de subsidies die u naast elkaar mag gebruiken.

Zonnepanelen Grootverbruikers