Man Analyseren Grafieken Kantoor AS 305152488

Actueel

 

Belangrijke informatie termijnbedrag januari 2023

Uw nieuwe termijnbedrag is gebaseerd op uw standaard jaarverbruik (SJV, uw verbruik bij seizoensnormale temperaturen) in combinatie met de voor u geldende tarieven vanaf januari 2023, de overheidsheffingen over 2023 (zie hieronder), de netbeheerderskosten over 2023 en, indien van toepassing, de maatregelen gelieerd aan het prijsplafond. Voor meer informatie over het prijsplafond verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid.

Vaste prijscontracten 
Door de veranderingen kan het zijn dat uw termijnbedrag vanaf januari 2023 hoger is. Dit geldt ook voor vaste prijs contracten; door de stijging van de belastingen en netbeheertarieven is het termijnbedrag veranderd.

Overheidsheffingen 2023
Vanaf 1 januari zijn er ook wijzigingen in de overheidsheffingen. Hierover kunt u meer informatie vinden op de website van de Rijksoverheid.

De belangrijkste wijzigingen zijn: 
- De vaste teruggave energiebelasting per elektriciteitsaansluiting gaat omlaag
- Energiebelastingen gaan omhoog, echter komt de Opslag Duurzame Energie (ODE) te vervallen
- BTW gaat weer terug naar 21% (was 9%)

Verder zijn de netbeheerkosten gestegen.

(16 januari 2023)

 

Prijsplafond energie 2023

Van 1 januari t/m 31 december 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Met dit prijsplafond heeft de overheid een maximale prijs ingesteld voor energie tot een bepaald verbruik, te weten:

Gas: maximaal € 1,45 per m³ tot 1.200 m³
Stroom: maximaal € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh

Voor het verbruik hierboven, gelden de tarieven zoals afgesproken in het energiecontract. Als de tarieven in het contract lager zijn dan de genoemde maximale prijzen, dan gelden de prijzen uit het contract voor het gehele verbruik.  

Voor meer informatie over het prijsplafond, zie de site van de Rijksoverheid.

 

Tegemoetkoming overheid 2022

Tegemoetkoming € 190 november en december 2022

Om u in 2022 al te helpen met het verlagen van uw energierekening, ontvangt u zowel in november als in december 2022 een tegemoetkoming van € 190 van de overheid.
Het termijnbedrag van november en december wordt in rekening gebracht zoals u dat van ons gewend bent. Wanneer er verder geen openstaande vorderingen zijn, ontvangt u dit bedrag op het bij ons bekende bankrekeningnummer. Zijn er wel openstaande bedragen, dan wordt het eerst daarmee verrekend.

Voor meer informatie over deze regeling, zie de site van de Rijksoverheid.


Het laatste nieuws over TotalEnergies Power & Gas Nederland

TotalEnergies wil een leidende speler zijn in de energietransitie. De rol als breed energiebedrijf is dan ook om te blijven opereren in overeenstemming met het Akkoord van Parijs, om samen met de samenleving als geheel CO2-neutraliteit te bereiken in alle wereldwijde activiteiten in 2050.

In Nederland is TotalEnergies aanwezig met meerdere bedrijven die met hun activiteiten bijdragen aan deze ambitie. TotalEnergies Power & Gas Nederland is een van deze bedrijven en levert sinds 2013 stroom en gas aan zakelijke klanten. Een strategische evaluatie heeft uitgewezen dat het perspectief van deze activiteiten onvoldoende is. Daarom is besloten is om deze uit te faseren. Klanten blijven verzekerd van levering, er worden echter geen nieuwe contracten meer afgesloten.

Deze beslissing staat volledig los van de overige TotalEnergies activiteiten in Nederland, waaronder de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen, smeermiddelen, tankkaarten en nieuwe energieën, zoals de exploitatie van een EV-laadinfrastructuur en duurzame CNG/LNG- en H2-oplossingen.

In verband met de groeiambities in Nederland is de verwachting dat veel van de betrokken medewerkers van TotalEnergies Power & Gas Nederland hun carrière binnen TotalEnergies kunnen voortzetten.