Duurzame Dinsdag Lichter

Duurzame Dinsdag: duurzame initiatieven in de schijnwerpers

 

Ieder jaar op de eerste dinsdag van september, is het duurzame dinsdag. Deze dag staat in het teken van duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving: particulieren, bedrijven, overheden, jong óf oud. In de vorm van de Duurzame Dinsdagkoffer krijgt het kabinet de initiatieven aangeboden. 

Wie doen er mee?

De ideeën beperken zich niet tot één aspect. Denk aan het gebruik van zonne-energie voor duurzaam en veilig opladen van elektrische fietsen, chemische recycling van textiel of bijvoorbeeld een klimaatkwartet voor kinderen. De initiatieven variëren enorm. De meest duurzame en onderscheidende ideeën maken kans op prijzen of ondersteuning om het idee verder uit te werken.

Het Duurzame Lintje

Naast prijzen voor initiatiefnemers valt er ook een onderscheiding te winnen. Mensen die zonder eigen belang een uitzonderlijk duurzame bijdrage hebben geleverd aan de samenleving ontvangen Het Duurzame Lintje.

De Duurzame Troonrede

Ieder jaar leest de nummer 1 van de Duurzame 100 van Trouw de duurzame troonrede voor. Dit jaar is het de eer aan De Jonge Klimaatbeweging. Een organisatie die het klimaat- en duurzaamheidsbeleid probeert te beïnvloeden door campagne te voeren en gesprekken aan te gaan met politici, beleidsmakers en het bedrijfsleven.

TotalEnergies zet de knop om in de energietransitie

CO2 neutraal

Ook TotalEnergies Power & Gas werkt mee aan verduurzaming. De energietransitie wordt dringender en begint steeds meer vorm te krijgen. Onze doelstelling is dan ook ambitieus: CO2 neutraal zijn in 2050. Met de naamswijziging van Total in TotalEnergies laten we zien de knop om te zetten en actief bezig te zijn met de energietransitie.