Matthew Henry Yetqklnhsui Unsplash

Processen verduurzamen

Om op de lange termijn een complete energietransitie te ondergaan, moeten we onze processen verduurzamen. Waar te beginnen? Ontdek het in deze blogs.
Carolien Van Oijen Md1fk5k9f7c Unsplash (1)

Subsidies en fiscale regelingen voor duurzaam ondernemen

Komt u in aanmerking voor een subsidie of regeling? Veel duurzame investeringen leveren u financieel voordeel op. We zetten de mogelijkheden op een rij.
Lees de blog
MKB Header 4

Nieuwe subsidie voor MKB-ondernemingen: voordelig energie-advies

Sinds begin oktober is er een nieuwe subsidie waarmee u voordeliger energie-advies kunt aanvragen. Hiermee krijgt u inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden van uw bedrijf. Meer weten?
Lees de blog
Miljoenennota

Miljoenennota: klimaat- en energieplannen voor 2022

Duurzaamheid staat, ook bij een demissionair kabinet, hoog op de agenda. Is het voor uw bedrijf in 2022 interessant om te investeren in zonnepanelen of elektrisch rijden? Wij geven u graag advies.
Lees de blog
Lampen Unsplash

Wat betekent het verbod op tl-verlichting voor u?

De tl-buis wordt uitgefaseerd. Bent u klaar voor de overgang naar led? Lees in de blog wat het verbod voor uw sector betekent.
Lees de blog
Photo 1561329913 721C104c3846

In 5 stappen naar energielabel C

Vanaf 2023 moet u minimaal energielabel C hebben. In deze blog leggen we uit wat u kunt doen om uw energielabel te verbeteren.
Lees de blog
4830847 E TOTA Campagne LED A4L FC 300 V1 M

3 redenen om over te stappen naar ledverlichting

Simpel maar effectief: overstappen naar led. Het installeren van ledlampen bespaart meteen energie. Wij geven 3 redenen waarom het installeren van ledverlichting zo effectief is.
Lees de blog
Neonbrand 4Fj14d3ly30 Unsplash

4 tips om van het gas af te gaan

Uit het benchmarkonderzoek dat onder meer dan 200 energiegrootverbruikers werd uitgevoerd blijkt dat bedrijven verwachten minder gas te gaan gebruiken in de komende vijf jaar. Bedrijven willen van het gas af, maar weten niet hoe. Wij geven praktische tips.
Lees de blog
Podcast Visuals Amphia Tekengebied 1

Duurzaam ziekenhuis Amphia in Breda

Duurzame energie tastbaar maken. Dat doet het Amphia ziekenhuis in Breda. Eind 2019 werd het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen. Jasper Meijer, bouwdirecteur Nieuw Amphia leidt John rond en begint boven op de parkeergarage.
Lees de blog
Lidl Fitmaxwzkzmcwzmzzd

De meest duurzame supermarkt van Nederland

In deze aflevering van de podcast Koplopers in zakelijke energie gaat John van Schagen langs in Woerden. Daar werd in het najaar van 2019 de eerste energie-circulaire supermarkt van Nederland geopend. Lidl Zero, zo wordt het Lidl-filiaal genoemd, al lijkt het van buiten net een doorsnee supermarkt.
Lees de blog
Total Interview Tips V3 Moment2

Onmisbare tips om te beginnen met verduurzamen

Wilt u in uw bedrijf beginnen met verduurzamen? Dan komt er veel op u af en moet u met een aantal dingen rekening houden. Deze ondernemers gingen u voor en hebben inmiddels de verduurzamingsslag gemaakt. In de video geven zij tips om u te helpen.
Lees de blog
Adobestock 174994313

Werk efficiënter: kies de juiste verlichting

Wist u dat bij elk moment van de dag een andere kleur licht hoort? We kunnen onze biologische klok hier erg mee verstoren. In deze blog gaan we verder in op het belang van goede verlichting.
Lees de blog
Thumbnail Nac V2

NAC Breda laat zien hoe je met ledverlichting en zonnepanelen het verschil maakt

Waar lopen organisaties in de praktijk tegenaan bij energiebesparing? Wat levert het op? Total gaat langs bij organisaties die actief werken aan verduurzaming. Bij NAC Breda leren we hoe ledverlichting en zonnepanelen een wereld van verschil maken.
Lees de blog
Man Tablet Magazijn AS 321078538

Verduurzamen begint bij inzicht

Energieleverancier Total Gas & Power voerde onder 212 organisaties een benchmarkonderzoek uit. De uitkomsten tonen dat er nog ruimte voor verbetering is in de Nederlandse energietransitie. Vooral gebrek aan energiebeleid op directieniveau en de stap van ambitie naar operatie worden gezien als de achilleshiel.
Lees de blog
Kapper V3

Hoe led de retailsector kan helpen

Goede verlichting maakt een wereld van verschil in een winkel hoe de producten tot hun recht komen.
Lees de blog
Appolinary Kalashnikova Wyghtlym344 Unsplash

Hoe groen is groene energie

Hoe duurzaam is groene stroom en waar komt die vandaan? In deze blog vertellen we u er meer over.
Lees de blog
Boaz Yahav Mgquvfakfcq Unsplash

Groen gekweekt: oranje paprika's

In de podcast Koplopers in zakelijke energie gaat John van Schagen (BNR) langs bij ondernemers die de verduurzamingsslag al hebben gemaakt. Elke aflevering komt een andere sector aan bod, in deze aflevering de agrarische sector: Agriport.
Lees de blog
Markus Spiske Ygn967affe4 Unsplash

Ideeën voor duurzaam vervoer in de retailsector

Personen- en goederenvervoer geldt als een van de grootste vervuilers. Wie wil verduurzamen, kan dan ook niet om het verduurzamen van vervoer heen. Zeker niet gezien de ambitieuze doelstellingen van Nederland en Europa om de CO2-uitstoot in 2030 te beperken tot 49% ten opzichte van de uitstoot in 1990.
Lees de blog