Boer Tablet Hurken Stal AS 299064953

Stroometiket

Stroometiket 2021

Waar komt de stroom van TotalEnergies vandaan?

Bij TotalEnergies geloven we in de kracht van betere energie. Hieronder staat de precieze samenstelling van de elektriciteit die wij in 2022 leverden. Zo heeft u inzicht in de duurzame bronnen waaruit wij uw elektriciteit halen. De komende jaren zullen wij ons nog harder inzetten voor duurzame energie. 

Stroometiket 2022

De productie van elektriciteit heeft gevolgen voor het milieu. Daarom vermelden wij op het stroometiket de hoeveelheid CO2-uitstoot per kWh bij de verbranding en de hoeveelheid geproduceerd kernafval per kWh. Biomassa wordt gezien als CO2-neutraal, omdat de CO2 die vrijkomt bij de verbranding kort daarvoor is opgenomen uit de atmosfeer.

Waarom zie ik het stroometiket van 2022?

We weten vooraf niet precies hoeveel vraag en aanbod er is en hoeveel energie we in moeten kopen. Dit is sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het weer. Tijdens een zachte winter is er minder vraag naar energie. Met welke energiebronnen onze stroom is opgewekt, weten we daarom een jaar later pas precies. De overheid controleert jaarlijks de gegevens over de herkomst van onze elektriciteit via de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Meer weten over groene energie? Lees onze blog over groene energie. 

Bij TotalEnergies geloven we niet alleen in betere energie, maar ook in de kracht van zonne-energie. Steeds meer bedrijven wekken hun eigen energie op. Dit is goed voor het milieu en financieel aantrekkelijk, want u verdient de kosten van deze efficiënte zonnepanelen snel terug.