Adobestock 153509466

Veelgestelde vragen over uw termijnbedrag

 

  • Mijn termijnbedrag is anders dan op het contract dat ik heb getekend, hoe kan dat?

Een ander eerste termijnbedrag kan meerdere oorzaken hebben. De afgesproken tarieven per eenheid elektriciteit of gas verandert niet, maar de verbruikshoeveelheid kan wel veranderen. Wij leggen graag uit hoe dat kan.

Berekening offerte bedrag

Wanneer u een offerte van ons krijgt, baseren wij de tarieven op uw geschatte of opgegeven energieverbruik en de dan geldende vaste kosten. Op het moment dat u de offerte accepteert gaan wij aan de slag om dit voor u in orde te maken.

Controle verbruiksgegevens

Een paar weken voordat de levering gaat starten kunnen we de centrale verbruiksgegevens opvragen die voor uw aansluiting bekend zijn. De opgevraagde verbruiksgegevens zijn gebaseerd op het gemiddelde verbruik van uw aansluiting, van de afgelopen 3 jaar. In sommige gevallen kan dit dus anders zijn dan het verbruik waarop de offerte gebaseerd was en werd dit automatisch aangepast om te voorkomen dat u teveel of te weinig betaalt.

Wijziging vaste kosten

Het kan ook voorkomen dat het termijnbedrag anders is doordat de vaste kosten in de tussentijd zijn aangepast. Denk hierbij aan de tarieven voor energiebelasting of netbeheerderskosten. Deze tarieven worden jaarlijks verhoogd en direct aan u doorberekend.

Bent u het niet eens met uw termijnbedrag? Dan kunt u zelf uw termijnbedrag aanpassen via Mijn TotalEnergies Energie. Het termijnbedrag aanpassen kan zowel omhoog als omlaag met een maximum van 15%. Na een jaar ontvangt u van ons een jaarafrekening. Hierin worden de betaalde kosten verrekend met de daadwerkelijke verbruikskosten. Bij een tekort moet u bijbetalen en bij een overschot ontvangt u geld van ons terug.

 

  • Hoe kan ik mijn termijnbedrag aanpassen?

U kunt uw termijnbedrag wijzigen via Mijn TotalEnergies Energie.

Een termijnbedrag is flexibel. Deze is zowel omhoog als omlaag aan te passen, maar maximaal 15% omlaag. Verhogen kan zonder limiet. Wanneer u uw termijnbedrag met meer dan 15% wilt verlagen, ontvangen wij graag een jaarnota van uw oude leverancier. Zo kunnen wij uw jaarverbruik, en daarmee ook uw termijnbedrag, herberekenen. 

 

  • Wanneer krijg ik mijn jaarnota/eindnota?

Uw jaarnota ontvangt u binnen 8 weken na een vol jaar van levering. Eerst ontvangt u een verzoek om uw meterstanden door te geven. Op basis van deze gegevens maken wij uw jaarnota op. Gaat u verhuizen of stopt de energielevering? U ontvangt uw eindafrekening binnen 6 weken na uw verhuisdatum of na de einddatum van levering.