TotalEnergies Windmolens

Laatste nieuws over TotalEnergies Power & Gas Nederland

 

TotalEnergies wil een leidende speler zijn in de energietransitie. De rol als breed energiebedrijf is dan ook om te blijven opereren in overeenstemming met het Akkoord van Parijs, om samen met de samenleving als geheel CO2-neutraliteit te bereiken in alle wereldwijde activiteiten in 2050.

In Nederland is TotalEnergies aanwezig met meerdere bedrijven die met hun activiteiten bijdragen aan deze ambitie. TotalEnergies Power & Gas Nederland is een van deze bedrijven en leverde van 2013 t/m februari 2024 stroom en gas aan zakelijke klanten. Een strategische evaluatie heeft uitgewezen dat het perspectief van deze activiteiten onvoldoende is. Daarom is besloten is om deze uit te faseren. Klanten blijven verzekerd van levering, de lopende contracten zijn omgezet naar Gulf Gas + Power. 

Deze beslissing staat volledig los van de overige TotalEnergies activiteiten in Nederland, waaronder de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen, smeermiddelen, tankkaarten en nieuwe energieën, zoals de exploitatie van een EV-laadinfrastructuur en duurzame CNG/LNG- en H2-oplossingen.

In verband met de groeiambities in Nederland is de verwachting dat veel van de betrokken medewerkers van TotalEnergies Power & Gas Nederland hun carrière binnen TotalEnergies kunnen voortzetten. 

TotalEnergies Lichtknop

Meer weten over deze veranderingen?

Bekijk de veelgestelde vragen