overstappen 3

Regel hier uw overstap

 

Op deze pagina regelt u de overstap naar een andere energieleverancier. Dat doet u in twee stappen: eerst annuleert u uw contract en vervolgens sluit u een nieuw contract af bij een andere energieleverancier. Verder geven we nog een aantal handvatten waar u op moet letten bij de overstap. 

Hoe gaat de overstap in z'n werk?

Onderaan de pagina annuleert u uw contract bij TotalEnergies Power & Gas door het formulier in te vullen. Nadat uw annuleringsverzoek is ingediend, ontvangt u van ons een mail dat we uw verzoek in behandeling nemen. Ontvangt u ook een bevestiging dat de overstap is afgerond? Dan maken we binnen 6 weken uw eindafrekening op. 

Sluit meteen een nieuw contract af

Let op: alleen annuleren is niet voldoende. Uw overstap is pas compleet als u ook een nieuw contract heeft afgesloten bij een andere energieleverancier. Bij online prijsvergelijkers kunt u het aanbod van verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Het vergelijken van offertes kan soms lastig zijn. Op deze pagina leest u waar uw energieprijs op is gebaseerd en hoe een offerte is opgebouwd. 

Houd rekening met een verschil in prijs

De afgelopen maanden zijn de energieprijzen enorm gestegen. Hierdoor is de kans groot dat een nieuw contract een hogere prijs zal hebben. De grootte van het prijsverschil hangt af van het type contract dat u bij ons heeft afgesloten.

 

Welk contract heeft u? 

Variabel contract

Heeft u een contract met variabele tarieven, zoals een service- of modelcontract? De prijs van uw contract volgt dan de marktontwikkelingen. Daardoor is het prijsverschil bij een overstap niet zo groot. Andere energieleveranciers bieden vergelijkbare modelcontracten met een variabele prijs aan.

Contract annuleren

Vaste prijscontract

Heeft u een contract met een vaste prijs? Dan zult u helaas rekening moeten houden met een hogere prijs dan u gewend bent. Wilt u weten hoe dat komt? Lees dan onze blog over de stijgende energieprijzen. 

Lees meer

Contract annuleren en overstappen

Let op: alleen annuleren is niet voldoende. Uw overstap is pas compleet als u ook een nieuw contract heeft afgesloten bij een andere energieleverancier.

 

Bezig met laden

Anderen bekeken ook: