Kelly Sikkema 3 Tc 5Lrorm Unsplash

Zo kunt u offertes goed vergelijken

Een offerte-opbouw kan per energieleverancier verschillen. Eén op één offertes vergelijken is hierdoor niet altijd gemakkelijk. Op deze pagina leest u waar de energieprijs op is gebaseerd en hoe uw offerte is opgebouwd.

 

Op zoek naar een andere energieleverancier maar weet u niet waar u op moet letten? Op onze overstappagina helpen we u op weg. 

Leveringsgegevens

Uw energie-offerte is opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen. Wij lichten elk onderdeel toe. Als eerste de leveringsgegevens. Dit zijn gegevens zoals uw adres en geschatte jaarverbruik, gebaseerd op uw woning en huishouden of uw verbruik van de voorgaande jaren.

Persoonlijke berekening

De prijs voor elektriciteit en gas bestaat uit variabele en vaste kosten of tarieven. De variabele kosten zijn de prijs van de energie die u daadwerkelijk gebruikt. Hoe minder energie u gebruikt, hoe lager deze totale kosten zijn. De vaste kosten zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen.

Berekening totaalprijs

Waar moet ik nog meer op letten? 

Energieleveranciers kopen gas en stroom voor een bepaald tarief in waardoor het tarief kan verschillen en de vaste leveringskosten of vastrecht kan verschillen per aanbieder. Let tot slot goed op de voorwaarden. Vaak moet u een boete betalen als u een contract tussentijds wilt beëindigen.

 

Meer informatie