Boer Groene Tabak Handen Akker Thailand AS 312865021

Eerlijk over groen

Groene energie is energie opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals windmolens, zonnepanelen en groengas installaties. Deze energie is 100% groen. Dat betekent echter niet dat de groene energie die u inkoopt in een rechte lijn naar uw bedrijf gaat.

Zo werkt groene energie

Er bestaat niet zoiets als ‘grijze’ en ‘groene’ draadjes tussen het energienetwerk en uw bedrijf. In het netwerk wordt geen onderscheid gemaakt tussen waar de energie is opgewekt en wie het uiteindelijk ontvangt. Daarom zijn er groen certificaten in het leven geroepen. Zo krijgt u de garantie dat de aangegeven hoeveelheid groene energie die u heeft ingekocht ook daadwerkelijk het netwerk in gaat. De vraag naar duurzame energie is groter dan het aanbod in Nederland. Om duurzame energie betaalbaar en aantrekkelijk te houden, kopen veel energiemaatschappijen certificaten uit Europa. Hoe meer groen certificaten u koopt, hoe groter de vraag naar groene energie wordt. En hoe groter het aandeel groene energie in het netwerk wordt.

Groene energie van TotalEnergies Power & Gas Nederland B.V.

Het is onze visie om uit te groeien tot de grootste speler op het gebied van verantwoorde energie. Dat betekent dat er nog wat werk aan de winkel is voor ons. In 2020 kwam 20,6% van onze geleverde stroom en 0% van het geleverd gas uit duurzame bronnen. In de komende jaren gaan wij ons aandeel groene energie vergroten. Dit doen we door zonneprojecten op te zetten in Nederland en Europa. En door CO2-uitstoot te compenseren door duurzame projecten te ondersteunen in ontwikkelingslanden. U kunt ons daarbij helpen door te investeren in onze groene stroom en gas. Neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie.

Meer weten over de werking van groene stroom en gas? Lees de blog over groene energie.

Waar komt onze stroom vandaan?

Lees meer over de herkomst van onze stroom in het Stroometiket van 2020.