Een foto van Gerco met onze zonnepanelenexpert

Installatie van TotalEnergies zonnepanelen bij Melkveehouderij Wennemars

 

Ondernemer Wennemars streeft naar winstmaximalisatie op zijn melkveehouderij. Beheersing van kosten en stabiele partnerships zijn daarbij cruciaal. Met zonnepanelen van TotalEnergies wordt hij zelfvoorzienend en verwacht hij terug te gaan leveren.

Vlcsnap 2021 10 05 09H12m22s609

 

Melkveehouder met een focus op winstmaximalisatie

Gerco Wennemars is een succesvolle melkveehouder in Dalfsen. Op 85 hectare grond waarvan 15 hectare maisland houdt hij 135 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Met zijn 2 melkmachines zit hij op optimale bezetting. Groei is niet zozeer zijn focus. Zijn drive als ondernemer is duidelijk: 'Ik wil niet groeien. Ik ben erop gericht de winst te maximaliseren, onder andere door op kosten te besparen. Door bijvoorbeeld veel zelf te doen. En door zelf energie op te wekken.'

Energieverbruikers

Op een veehouderij wordt veel energie verbruikt. Gerco geeft aan: 'De twee melkmachines zijn natuurlijk grootverbruikers. De beregeningsinstallatie net zozeer. En vergeet de melkkoeling niet. Verlichting was ook een flinke kostenpost, dus ben ik overgestapt op LED-verlichting. Dat scheelt natuurlijk al. Maar met mijn nieuwe zonne-energie installatie van TotalEnergies verwacht ik volledig zelfvoorzienend te worden en uiteindelijk zelfs terug te leveren.'

Het belang van partnership

Goede partners zijn goud waard voor ondernemers. Dat beaamt Gerco: 'Bij mijn melkrobots kan ik erop aan dat ze goed onderhouden worden. Als er iets mis is kan ik de monteurs dag en nacht bellen. En ook met mijn afnemer heb ik een goed partnership over de prijs en leveringscondities. Voer moet altijd goed zijn, dat haal ik bij een lokale leverancier. Van een energieleverancier als TotalEnergies verwacht ik een vast contactpersoon en een goede levering. En bij overschot verwacht ik een afname tegen een goede prijs.'

Over TotalEnergies

'Met mijn nieuwe zonne-energie installatie van TotalEnergies verwacht ik volledig zelfvoorzienend te worden en uiteindelijk zelfs terug te leveren.'

Gerco Wennemars

Een soepele installatie

Over zijn verwachtingen tijdens de installatie van zonnepanelen is Gerco duidelijk: 'De panelen moeten natuurlijk goed geïnstalleerd worden, zodat het veilig is en het beloofde rendement wordt behaald. Je moet toch jaren met de installatie doen, dus een garantie van 12 jaar vind ik belangrijk. Een check op de installatie is handig, want ik weet zelf niet waar je precies op moet letten. Fijn dat een ingenieur van TotalEnergies hiervoor zelf op locatie komt.'