Rabih Shasha Ttv6lo5uqvq Unsplash

Energieopslag en elektrificatie van uw bedrijfsprocessen

 

Duurzame energie-opwek wint altijd nog aan populariteit, wordt steeds voordeliger en wordt gestimuleerd door de overheid. U kunt zelfs een stap verder zetten en bedrijfsprocessen elektrificeren. Hoe werkt dat? En wat levert het op?

Elektrificatie van bedrijven

Wekt u duurzaam en lokaal opgewekte energie op, dan kan het slim zijn om uw bedrijf verder te elektrificeren. U gebruikt dan uw opgewekte stroom voor andere processen die nu op een andere brandstof draaien. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch wagenpark. TotalEnergies Power & Gas Nederland B.V. levert samen met E-drive en PitPoint elektrische laadpalen voor bedrijven.

Ook andere diverse industriële processen kunnen met eigen of lokale stroom worden geëlektrificeerd. Zo wordt momenteel geëxperimenteerd met hybride systemen die fossiele én elektrische aansturing combineren. Dat levert u een flinke C02 reductie op en draagt bij een aan beter klimaat.

Energie-overschotten opslaan

We wekken steeds meer zon- en windenergie op, energieopslag en -conversie wordt daardoor steeds belangrijker. Op sommige momenten wekt u meer energie op dan u verbruikt, en op andere momenten wekt u juist minder op dan u nodig heeft. Het kan slim zijn om uw duurzaam opgewekte energie te bewaren voor later.

Dat kan door opgewekte energie lokaal op te slaan in speciale batterijen. Zo slaan sommige voetbalstadia het overschot aan energie uit hun zonnepanelen op in aan elkaar gekoppelde accu's uit elektrische auto’s. TotalEnergies Power & Gas Nederland B.V. biedt speciaal voor dit soort energieopslag de zeer krachtige accu’s van Saft.

Energie uit elektrolyse

Een andere manier van energieopslag is indirecte opslag via elektrolyse. Hierbij wordt water met elektriciteit gesplitst in waterstof en zuurstof. De waterstof die u hiermee verkrijgt kan voornamelijk in de industrie of transportsector weer als brandstof worden ingezet en op die manier bedrijfsprocessen van energie voorzien.

TotalEnergies Power & Gas Nederland B.V. investeert actief in onder andere waterstof tankstations, omdat wij dit zien als een duurzame brandstof van de toekomst. Waterstof is onuitputtelijk en bij het gebruik komen geen schadelijke stoffen vrij.

Samen naar de energiewereld van de toekomst

De ontwikkelingen in de energieopslag en elektrificatie gaan snel. Door de toename van lokale energieopwekking groeit de belangstelling voor peer-to-peer energienetwerken, verdere elektrificatie en lokale opslag. TotalEnergies Power & Gas Nederland B.V. helpt deze energiewereld van de toekomst vorm te geven met concrete producten. Zo leveren we onder andere zonnepanelen, helpen we met de elektrificatie van uw wagenpark via E-drive en PitPoint en verzorgen we lokale energie-opslag via SAFT.

Meer weten?

Bekijk al onze totaaloplossingen of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.