Katrina Berban O2j4g9gn4 K Unsplash

Dit zijn de grootste uitdagingen in de energietransitie

 

Hoe gaan bedrijven om met de energietransitie? En wat staat er hoog op hun prioriteitenlijst? Onze klanten deelden in een enquête hun grootste uitdagingen met ons en geven een interessant kijkje in de keuken. U leest het in dit blog.

Energie besparen

Vraag wat er de komende vijf jaar op de energie-agenda staat en één woord voert de boventoon: besparen. De meeste bedrijven die onze enquête invulden geven aan dat zij op energieverbruik en energiekosten willen besparen. Logisch, want wie op energieverbruik bespaart, bespaart ook op energiekosten. Bovendien lijken zij verduurzaming erg belangrijk te vinden. Dit blijkt uit hun wens om het energieverbruik omlaag te brengen. Sommige bedrijven zijn zelfs klaar voor een belangrijke stap in de energietransitie. Zij geven aan dat zij de komende vijf jaar zelf energie opwekken hoog op de agenda hebben staan.

Verschillende uitdagingen

De energie-ambities van bedrijven lijken dus redelijk overeen te komen. Toch zit er veel verschil tussen de uitdagingen die zij ervaren bij het waarmaken van die ambities. Sommigen geven aan dat er geen duidelijk energiebeleid is of dat het de directie ontbreekt aan een visie op de energietransitie. Anderen geven juist aan dat zij wel duurzame plannen hebben, maar dat de stap naar duurzame operatie nog te groot of te duur is. Daarnaast vindt een aantal bedrijven de voordelen voor de organisatie en de mensen nog te onduidelijk.

We gaan de uitdaging aan

We helpen u natuurlijk graag bij de verschillende uitdagingen die u tegenkomt. Daarom hebben we al onze informatie over de energietransitie op één plek verzameld. Zo ligt de informatie die u zoekt binnen handbereik.

Energie besparen?

Lees de tips in onze blogs!
Katrina Berban O2j4g9gn4 K Unsplash