Podcast Visuals AW 2

De toekomst van TotalEnergies

Podcast

 

Wat hebben de energietransitie en het Nederlands poldermodel gemeen? En welke bespaartips heeft de General Manager van TotalEnergies Power & Gas Nederland zelf? In de podcast Koplopers in zakelijke energie gaat John van Schagen (BNR) langs bij ondernemers die de verduurzamingsslag al hebben gemaakt. Elke aflevering kwam een andere sector aan bod, en de reeks wordt nu afgesloten met Arnaud Wyers, General Manager van TotalEnergies Power & Gas Nederland.

Verschuiving van de vraag

TotalEnergies levert al bijna honderd jaar, sinds 1924, energie. Van productie tot verbruik. In het begin was die energie in de vorm van olie en benzine. Tegenwoordig verschuift de vraag naar schone energie en duurzame oplossingen. De missie van TotalEnergies Power & Gas Nederland blijft hetzelfde: energie leveren aan de klant.

Ambitieuze doelen

De productie van schone energie wordt bijvoorbeeld gedaan door wind en zon. TotalEnergies voorziet zo al een heleboel huishoudens van duurzame energie. Maar de ambitie van Arnaud en TotalEnergies Power & Gas Nederland is groot. Arnaud vertelt wat de grootse plannen zijn om het aandeel hernieuwbare energie verder te vergroten. De klimaatdoelstelling is om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Duurzaamheid op maat

Hoe doen we dat? Arnaud vertelt dat deze vraag bij veel ondernemers speelt in alle branches. In de vorige podcasts zijn deze vragen ook telkens door de ondernemers gesteld voordat ze konden kiezen welke duurzame oplossing het beste bij hun past. De duurzame energie van TotalEnergies wordt bijvoorbeeld opgewekt uit wind en zon, en CO2 kan worden opgeslagen. Maar is dat wel veilig? Arnaud legt het uit.

Een ding is zeker: In 2050 zal de wereld en TotalEnergies er compleet anders uitzien. Arnaud legt uit wat de ambities en doelstellingen van TotalEnergies Power & Gas Nederland zijn en welke veranderingen in de energiewereld er aan komen. Weten welke dat zijn? Luister dan nu de podcast.

Beluister de podcast