Kennistafels met Ton van der Linden

Schuif aan bij onze Kennistafels

 

Hoe kan uw bedrijf het beste besparen op de energierekening? En welke stappen kunt u zetten om te verduurzamen? Om meer inzicht te krijgen in de dingen die er spelen bij klanten, organiseren wij kennistafels. Met verschillende energiemanagers gaan we dan om de tafel zitten. Daarbij leren we veel van elkaar. 

Kosten besparen met de cloud

Wist u dat u veel kosten kunt besparen door bestanden naar de cloud te verplaatsen? Dat en meer tips deelde een facilitair manager tijdens een van onze eerdere kennistafels. Haar bedrijf bespaart op die manier enorm op de energiekosten. Servers hebben nu eenmaal veel stroom nodig om alle bestanden op te slaan en te laden. Door de bestanden in de cloud op te slaan, waren de servers eigenlijk niet meer nodig. Dat is een interessante besparing die misschien niet altijd voor de hand ligt.

Kennis delen

Meer weten? Tijdens een kennistafel delen we meer van dat soort tips met elkaar. We hebben een goed gesprek waarbij we onze ervaringen delen met het inkopen van energie. Verschillende onderwerpen komen aan bod: van het besparen op de energierekening tot energielabels en energiechecks.

Elkaar helpen

Deelnemers helpen elkaar op die manier. Een deelnemer die de energie voor een zorginstelling regelde, gaf bijvoorbeeld aan niet goed te weten waar hij moest beginnen met de energietransitie. Daarop raadde een andere deelnemer hem aan om een energiescan te laten doen. Zij had daar zelf enorm goede ervaringen mee, omdat ze inzicht kreeg in de stappen die het bedrijf moest zetten om aan de overheidseisen te voldoen en zag welke stap ze wanneer moesten zetten.

Schuift u ook aan?

Woensdag 29 september om 10.00 uur organiseren wij een nieuwe kennistafel. Daarvoor zoeken wij nog energiemanagers die het gesprek met elkaar aan willen gaan. Wilt u ook aanschuiven? Schrijf u dan in voor de kennistafel. Wees er snel bij want er zijn slechts enkele plekken beschikbaar.

Bezig met laden